Traficul din interiorul orașelor se rezumă la distanțe scurte: de la atelier la șantier și înapoi. Livrările se execută în tot orașul. Transportoarele care circulă în interiorul orașelor acoperă de obicei doar distanțe scurte. eTGE este autovehiculul ideal pentru îndeplinirea acestor sarcini. Numeroase studii au indicat un kilometraj mediu zilnic de 60-80 km, pe care MAN eTGE îl realizează fără nici cel mai mic efort.

 

Potrivit WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), MAN eTGE atinge o autonomie cuprinsă între 110 și 115 km. Această estimare se bazează pe un ciclu de conducere cu viteze predominant mari. În funcție de anumiți factori, cum ar fi topografia traseului sau utilizarea consumatorilor auxiliari, autonomia poate crește și mai mult. Cu toate acestea, există anumite reguli care se aplică tuturor autovehiculelor electrice: altfel spus, ar trebui să vă planificați întotdeauna o rezervă, deoarece stilul individual de condus poate influența semnificativ autonomia.

FACTORII CARE INFLUENȚEAZĂ AUTONOMIA

Sistemul de climatizare

Consumatorii auxiliari

Traficul si ciclurile de conducere

Stilul de condus

Topografia și încărcarea bateriei

UN NOU CICLU DE TESTARE

Acronimul WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) înseamnă „Procedura de testare a autovehiculelor ușoare la nivel mondial”. Noul standard privind procedura de măsurare pe bancul de testare este destinat spre a fi utilizat la nivel mondial. Condițiile de testare WLTP sunt proiectate în așa fel încât să reflecte clar și precis condițiile reale de conducere. În același timp, măsurătorile efectuate în condiții controlate de laborator fac posibilă compararea datelor WLTP la nivel global.

 

 

 

 

 

Care sunt avantajele introducerii WLTP?

Cât de aproape de realitate este procedura de testare WLTP?

Care sunt diferențele dintre testarea WLTP și cea NEDC?

Cum diferă valorile nominale în funcție de WLTP și NEDC?

Care este diferența dintre WLTP și RDE?

Ce țări vor implementa standardul WLTP?