CE PRESUPUNE RECUPERAREA ENERGIEI CINETICE?

Când autovehiculul dumneavoastră se deplasează, generatorul convertește energia cinetică în energie electrică nouă, crescând astfel autonomia autovehiculului. Sistemul de recuperare a energiei de frânare (frânarea regenerativă) este capabil să refolosească energia cinetică a autovehiculului dumneavoastră eTGE, astfel încât să nu se piardă. În schimb, o transformă în electricitate, fapt care asigură păstrarea bateriei încărcate pentru mai mult timp.

 

Termenul de “recuperare” este utilizat în principal la caracterizarea autovehiculelor cu sisteme de propulsie alternative. Acesta descrie procesul prin care autovehiculele electrice transformă energia cinetică înapoi în energie electrică.

 

Spre deosebire de sistemele de acționare diesel convenționale în care cea mai mare parte a energiei cinetice este disipată în timpul procesului de frânare fără a mai fi utilizată, autovehiculele electrice exploatează această energie pentru a-și mări autonomia.

 

MAN eTGE are o singură etapă de recuperare a energiei cinetice, atunci când autovehiculul se deplasează. Acest lucru înseamnă că, atunci când șoferul ridică piciorul de pe pedala de accelerație și autovehiculul pur și simplu rulează, motorul electric funcționează ca un alternator. Roțile transmit energia cinetică motorului electric prin intermediul transmisiei, ceea ce înseamnă că motorul funcționează în cele din urmă, precum o bicicletă cu dinam: mașina este frânată și energia recuperată trece înapoi în bateria de înaltă tensiune. Iarăși, când veți porni de pe loc sau veți mări viteza, această energie va fi disponibilă din nou în autovehiculul dumneavoastră electric.