Camionul electric MAN continuă să câștige teren

2024.06.19
  • La doar șapte luni de la startul vânzărilor: Aproape 2.000 de cereri și comenzi pentru noul camion electric
  • Aproape toate vehiculele din „Flota Exclusivă de Lansare” au fost vândute
  • Cea mai mare comandă individuală de până acum: 100 de camioane electrice pentru Jacky Perrenot, în Franța
  • Vânzările către clienții municipali sunt, de asemenea, în creștere
  • Membru al Consiliului Executiv MAN pentru Vânzări, Friedrich Baumann: „Interes mare din partea clienților – startul vânzărilor a depășit așteptările”

 

 

„Continuăm să câștigăm teren în domeniul electromobilității. Camionul nostru electric este foarte bine primit de clienții noștri. Startul vânzărilor ne- a depășit așteptările,” a declarat Friedrich Baumann, Membru al Consiliului Executiv pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți al MAN Truck & Bus, la conferința de presă IAA Commercial Vehicles, marți, la Frankfurt pe Main. Deja există aproape 2.000 de cereri și comenzi pentru noile camioane electrice MAN eTGX și MAN eTGS la aproximativ șapte luni de la startul vânzărilor.

 

Cererea a câștigat un impuls suplimentar datorită extinderii recente semnificative a portofoliului: Noile eTGX și eTGS pot fi configurate mai nou în mai mult de un milion de variante posibile - cu o varietate de ampatamente, cabine, puteri ale motorului, combinații de baterii și echipamente industriale. „De când am prezentat portofoliul extins la târgul IFAT, cererea din partea clienților a crescut semnificativ, în special în sectorul municipal,” a continuat Baumann.

 

De exemplu, MAN a câștigat recent două licitații pentru camioane electrice cu două și trei axe în Austria. Clientul este o asociație care include douăsprezece companii municipale. În următorii patru ani, aceasta va rezulta într-un potențial de comandă de 10 până la 15 camioane electrice MAN pe an și un maxim de 45 de vehicule în total. Comenzile pentru primele cinci camioane electrice - inclusiv pentru vehiculele de colectare a deșeurilor – au fost deja plasate.

 

Prima serie specială de camioane electrice, care va fi produsă anul acesta, este aproape epuizată, cu excepția câtorva vehicule rămase. O mare parte din cererile și comenzile deja existente se referă la vehiculele care urmează să fie fabricate în producție de mare serie la uzina MAN din München din 2025. În acest scop, compania va efectua lucrări finale de conversie la principalul său sit de producție în această vară pentru a „electrifica” uzina.

 

MAN a primit recent cea mai mare comandă individuală de până acum din Franța, unde Jacky Perrenot, cel mai important transportator de marfă pentru supermarketuri din Franța, a comandat 100 de camioane electrice.

 

MAN se așteaptă ca electromobilitatea să continue să crească rapid și presupune că jumătate din toate camioanele noi MAN livrate în Europa vor fi alimentate electric până în 2030.

 

Camionul electric MAN este foarte bine primit de clienți. Startul vânzărilor a depășit așteptările, deja cu aproximativ 2.000 de comenzi și solicitări de informații.