Noutăți

General

MAN Lion’s Intercity premiat cu iF Gold Award 2016

Cel mai tânăr membru al familiei de autocare și autobuze MAN a fost premiat cu mult râvnitul trofeu iF International Forum Design la categoria „Automobiles/Vehicles/Bikes“.

  • Câștigătorii au fost anunțați și sărbătoriți oficial la München, pe 26 februarie 2016, în cadrul evenimentului iF Design Award Night, în prezența a 2.000 invitați. Cu această ocazie, modelului MAN Lion’s Intercity i-a fost decernată distincția iF Gold Award 2016, care îl poziționează printre cei 75 de câștigători de aur, din 5.295 de nominalizări. La categoria „Automobiles/Vehicles/Bikes“, MAN Lion’s Intercity s-a impus alături de autovehicule sport și motociclete ale unor producători celebri.
  • „Autobuzul interurban MAN demonstrează cum proiectele standard din domeniul design-ului pot fi soluționate cu multă inspirație. El a impresionat juriul prin design-ul de actualitate, liniile clare și proporțiile sale echilibrate perfect. Fiecare detaliu a fost implementat fără cusur: interiorul adaptat la exterior și viceversa, geamurile și ușile sunt integrate armonios, iar conceptul de culoare, materialitatea și forma suprafețelor sunt realizate exemplar. Toate acestea fac ca autobuzul să fie un autovehicul modern, care convinge în totalitate“, a fost argumentul juriului, compus din 58 de experți în design.
  • Printre criteriile acestui renumit premiu, care se decernează în fiecare an începând din anul 1953, se numără, pe lângă aspectul exterior și forma produsului, și gradul de inovare, ergonomia, funcționalitatea, dar și aspecte privind mediul.
  • Stephan Schönherr, vicepreședinte Omnibus-Design al MAN: „ne bucurăm nespus pentru acest premiu. Este un sigiliu recunoscut internațional al calității în design. Un succes măreț, care până acum a fost rezervat în principal segmentului nostru de lux și produselor premium.“ Distincția demonstrează că și produse standard ale MAN pot fi percepute și onorate în cercurile de specialitate ca autovehicule de înaltă calitate, cu design deosebit, întrucât și acestea prezintă funcționalitate și calitate exemplară.
Menu