Noutăți

General

MAN Lion’s City, o vedetă a eficienței

 

Economie impresionantă de combustibil de 10,2 % într-un test drive comparativ - Euro 6 față de predecesorul EEV

 

În cadrul unei măsurători comparative a două autobuze urbane de 12 metri, fabricate în  2012 (EEV) și 2015 (Euro 6), în condiții reale de exploatare, actualul autovehicul economisește peste 10 % combustibil. O confirmare impresionantă pentru munca de ani de zile de implementare a măsurilor de eficiență. Economia a fost determinată sub supravegherea TÜV Südbayern, atât în intervenții reale într-un circuit de oraș în München, cât și pe o pistă sintetică SORT (Standardized On Road Test) – ciclul 1 și 2.

Suplimentar față de diferitele măsuri de reducere a greutății și tehnologia de exhaustare Euro 6, se adaugă inovații cum ar fi decuplarea la ralanti (Idle Shutdown), un soft îmbunătățit pentru transmisia automată, precum și iluminarea interioară economică și display cu LED. Alte elemente importante de reducere a consumului de combustibil sunt ZF EcoLife Step 3 (Software update), compresorul în două trepte cu sistem independent pentru ralanti și răcirea optimizată.  

Pentru a asigura o comparabilitate fidelă a rezultatelor, ambele autovehicule au fost cântărite exact și au fost încărcate conform normelor de încărcătură SORT, luând în considerare măsurile de reducere a greutății pentru modelul actual al autobuzului de oraș.

Ambele autovehicule au fost conduse de profesioniști: Asociația transportului în comun din München MVV a susținut testul prin punerea la dispoziție a doi șoferi de linie profesioniști, care la jumătatea traseului au făcut schimb de locuri.

Toate testele pe o distanță de 70 kilometri s-au efectuat cu instalația de climatizare pornită – deci în condiții de exploatare reală. Autobuzul Euro 6 s-a evidențiat în ciclul SORT pe pista sintetică cu un avantaj de consum mai mic cu 8 % față de autovehiculul EEV din  2012.

Pe circuitul urban din München, care s-a realizat în trafic mixt (deci nu pe o pistă separată), consumul avantajos al Euro 6 s-a arătat și mai  evident: consum cu 11,4 % mai mic față de predecesorul său EEV.

Aplicat la traficul urban european tipic, rezultă un potențial de economisire de 10,2 %.

Pentru clienți, măsurile de eficiență reprezintă un avantaj financiar evident, întrucât cheltuielile cu combustibilul reprezintă o cotă considerabilă din costurile zilnice (Life Cycle Costs).

Menu