MAN LION’S COACH - DATE TEHNICE

FIABIL ȘI ECONOMIC LA DRUM

MAN Lion’s Coach este la fel de puternic precum un leu – în cele mai mici detalii: cea mai nouă generație de motoare MAN D26 oferă performanțe maxime când vine vorba de putere și cuplu motor.

 

Într-o sinergie perfectă cu tehnologia inteligentă a transmisiei, ingineria autocarului MAN Lion’s Coach garantează o uzură redusă, intervale de service lungi și fiabilitate pe termen lung.

Autocarul MAN Lion’s Coach este la fel de rezistent pe cât este de puternic grație celor mai noi sisteme de siguranță. Sistemul inteligent de asistență a șoferului este alături de dumneavoastră la fiecare pas - de la sistemul de menținere a benzii (Lane Guard System) până la controlul vitezei de croazieră prin GPS grație sistemului MAN EfficientCruise. Farurile și lămpile spate cu tehnologie LED, precum și caroseria autovehiculului sunt proiectate în conformitate cu cele mai recente ghiduri de siguranță și oferă, de asemenea, cel mai înalt nivel de siguranță la fiecare călătorie.

MOTOR PUTERNIC

Există trei motoare diferite din care puteți alege și toate asigură forța necesară propulsiei: motoarele puternice și eficiente cu șase cilindri au o capacitate cilindrică de 12,4 litri și pot livra 430 CP, 470 CP sau chiar 510 CP, în funcție de opțiunea dumneavoastră. Motoarele noastre fiabile sunt puternic susținute de tehnologia inteligentă a transmisiei și de un concept al axelor construit pentru a rezista în timp.

 

Puternic și eficient: motorul MAN D26

Cu o putere de până la 510 CP și un cuplu de 2.600 Nm, cea mai nouă generație a motoarelor noastre consacrate MAN D26 pune în mișcare autocarul MAN Lion’s Coach. Deși au cu 10 CP mai mult decât versiunea anterioară, motoarele MAN D26 cântăresc mai puțin și îndeplinesc toate cerințele impuse de standardul Euro 6. Motoarele cu sistem de injecție common-rail se bucură de o curățare extrem de eficientă cu ajutorul sistemelor SCR (reducere catalitică selectivă) și EGR (recirculare a gazelor de eșapament).

S-a dovedit că motoarele MAN D26 respectă limitele stricte privind emisiile în conformitate cu standardul Euro 6, nu numai pe bancul de testare, ci și în timpul măsurătorilor realizate cu ajutorul sistemului portabil de măsurare a emisiilor (PEMS) în condiții reale de conducere. Factorii care influențează nivelul emisiilor sunt: tipul traseului, greutatea transportată și comportamentul în timpul fazei de încălzire. Dezvoltările tehnice suplimentare, cum ar fi gestionarea termică optimizată, sistemul de filtrare în două etape a combustibilului sau acționarea la cerere a alternatoarelor trifazate prin intermediul interfeței LIN (Local Interconnect Network) asigură înalta performanță a motorului.

 

 

 

  Lion's Coach Lion’s Coach C (două axe) Lion’s Coach C (trei axe) Lion’s Coach L
Motor Euro 6 D 2676 LOH D 2676 LOH D 2676 LOH D 2676 LOH
Putere motor 430 hp, 470 hp 430 hp, 470 hp 470 hp, 510 hp 470 hp, 510 hp
Cilindre 12.4 l 12.4 l 12.4 l 12.4 l
Cuplu maxim 2,200 Nm, 2,400 Nm 2,200 Nm, 2,400 Nm 2,400 Nm, 2,600 Nm 2,400 Nm, 2,600 Nm
Configurația motorului Motor diesel cu 6 cilindri în linie Common Rail Motor diesel cu 6 cilindri în linie Common Rail Motor diesel cu 6 cilindri în linie Common Rail Motor diesel cu 6 cilindri în linie Common Rail
Transmisie

Cutie de viteze manuală cu 6 trepte (numai pentru 430 CP), cutie de viteze MAN TipMatic® Coach manuală automatizată, cu 12 trepte și MAN EasyStart

Cutie de viteze manuală cu 6 trepte (numai pentru 430 CP), cutie de viteze MAN TipMatic®  Coach manuală automatizată, cu 12 trepte și MAN EasyStart

Cutie de viteze MAN TipMatic® Coach manuală automatizată, cu 12 trepte și MAN EasyStart

Cutie de viteze manuală cu 6 trepte (numai pentru 430 CP), cutie de viteze MAN TipMatic® Coach manuală automatizată, cu 12 trepte și MAN EasyStart

De la performanță extremă la dinamică de rulare excepțională

Fie că străbateți rute lungi sau că alegeți trasee provocatoare, autocarul MAN Lion’s Coach este sigur, puternic și economic. Tehnologia inteligentă a transmisiei asigură transformarea puterii în dinamică în mod eficient - indiferent de condițiile de drum.

Cutia de viteze MAN TipMatic®  manuală automatizată cu 12 trepte oferă posibilitatea de a alege între modul automat și cel manual de schimbare a vitezelor. Modul automat ține cont de treapta de viteză cuplată și adaptează turația motorului în funcție de modul în care șoferul schimbă vitezele. În modul manual, șoferul controlează când anume și cum să schimbe treapta de viteză.

Este confortul deosebit de important pentru dumneavoastră și pasagerii dumneavoastră? Atunci, MAN are soluția perfectă pentru dumneavoastră: cutia de viteze automată EcoLife cu 6 trepte. Schimbările ușoare ale treptelor de viteză, fără a întrerupe tracțiunea, asigură o experiență lină la volan. Comportamentul optimizat de rulare oferit de cutia de viteze EcoLife îmbunătățește viteza la toate treptele de viteză, menține energia cuplului motor până la prima treaptă de viteză și permite rularea liberă chiar și la coborârea în pantă. Acest lucru vă permite să economisiți combustibil, în timp ce autocarul dumneavoastră MAN Lion’s Coach se pregătește pentru următorul sprint.

Designul robust al axelor vă menține în siguranță pe drum

Fiecare autocar din seria MAN Lion’s Coach este echipat standard cu o axă de acționare hipoidă cu frecare redusă, ceea ce înseamnă că veți beneficia întotdeauna de un cuplu extrem de ridicat și, cu toate acestea, de un procent de uzură incredibil de mic. În combinație cu suspensia independentă cu mai multe brațe și stabilizator pe roata din față, autocarul MAN Lion’s Coach oferă siguranță și fiabilitate pe orice traseu. Modelele MAN Lion’s Coach C și MAN Lion’s Coach L cu trei axe sunt, de asemenea, echipate cu o axă de direcție. Atunci când vă retrageți pe drumuri alunecoase, aceasta, pur și simplu, vă scutește de sarcină pentru un scurt moment, pentru a vă oferi o tracțiune optimă. Componentele suplimentare ale șasiului joacă, de asemenea, un rol important în garantarea siguranței maxime și a nivelurilor extrem de ridicate de confort la rulare, exemplul cel mai notabil fiind suspensia pneumatică cu burduf de mare capacitate și suspensia pneumatică controlată electronic (ECAS).

TEHNOLOGIA ÎN CARE VĂ PUTEȚI ÎNCREDE: SISTEMELE MAN VĂ ASIGURĂ O EXPERIENȚĂ DE RULARE SIGURĂ ȘI EFICIENTĂ

Conduceți întotdeauna în siguranță

 

Sistemele MAN de siguranță și asistență pentru șofer vă sunt alături la fiecare pas. Autocarele noastre sunt dotate cu întreaga gamă de sisteme electronice inteligente, sunt pregătite pentru dumneavoastră și așteaptă să fie utilizate. Puteți fi sigur că dumneavoastră și pasagerii dumneavoastră veți ajunge dintr-un loc în altul în siguranță și… cu stil.

Conduceți întotdeauna în siguranță

 

Sistemul nostru MAN EfficientCruise® de control al vitezei de croazieră prin GPS vă ajută să vă concentrați la drum - cu o precizie a traseului de până la trei kilometri înainte. Prin intervenția lină și orientată spre consum în selecția treptelor de viteză, sistemul de control al vitezei de croazieră elimină întreruperile de tracțiune și asigură, în același timp, economii importante de combustibil. Datorită tehnologiei inovatoare MAN EfficientRoll, regulatorul de viteză poate controla până și funcția de rulare a autovehiculului utilizând, de asemenea, sistemul GPS. Chiar și la coborârea în pantă, cutia de viteze trece automat în poziția neutră „N” - dar numai acolo unde consumul de combustibil poate fi, de fapt, redus. Cu cele mai noi sisteme de eficiență la bord, autocarul MAN Lion’s Coach oferă mai mult confort la rulare și este delicat cu mediul.

Pentru o mai bună vizibilitate și siguranță rutieră

 

În premieră, există opțiunea de a achiziționa noul autocar MAN Lion’s Coach cu faruri și lămpi spate cu tehnologie LED. Faza lungă și faza scurtă sunt, de acum, cu aproximativ 50% mai luminoase, iar noile lumini LED au o durată de funcționare extinsă, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de operare și la îmbunătățirea siguranței active a autocarului dumneavoastră MAN Lion’s Coach.

 

Siguranța tuturor pasagerilor a fost motivația care a stat la baza dezvoltării caroseriei autocarului MAN Lion’s Coach, în conformitate cu noile standarde de siguranță ECE-R66.02. Datorită tehnologiei brevetate MAN “pipe-in-pipe”, noua structură a caroseriei poate absorbi cu 50% mai multă forță decât înainte, în cazul unei răsturnări. Barele interioare suplimentare din apropierea coloanei B și din spatele autovehiculului sporesc fermitatea barelor stabilizatoare. Mai mult, scheletul rezistent la torsiune are sisteme integrate de detectare a incendiilor și a fumului. În plus, este și mai ușor, și mai sigur să vă eliberați în caz de urgență, deoarece noul autocar MAN Lion’s Coach are acum trape de sticlă mai mari.